17 juni 2025

Klantverhaal: Stadscafé Simons scoort met softijs

Stadscafé Simons koos voor NISSEI en verkoopt nu het hele jaar door winstgevend softijs. Een slimme investering met snel rendement.

Stadscafé Simons is in de afgelopen jaren uitgegroeid van een bescheiden horecazaak tot een bruisende hotspot met ruim 400 terrasplaatsen. Naast het royale terras beschikt het stadscafé over twee sfeervolle restaurantzalen én een to-go loket aan de drukbezochte winkelstraat. Sinds kort prijkt er ook een nieuwe favoriet op het menu: softijs.

Vraag naar softijs

Aan het to-go loket van Stadscafé Simons werd aanvankelijk vooral schepijs verkocht. Daar kwam verandering in op verzoek van de klant. “Steeds vaker vroegen klanten aan het loket naar softijs,” vertelt eigenaar Robby Welling. “We besloten daarom ons ijsaanbod uit te breiden.” Dat bleek een schot in de roos.

Robby Welling van Stadscafé Simons met softijs uit een NISSEI.

De keuze voor NISSEI 

Voordat het eerste softijsje getapt kon worden, begon de zoektocht naar de juiste machine. “We zijn ons gaan oriënteren op vakbeurzen en hebben diverse machines en ijsmixen getest,” zegt Welling. Uiteindelijk viel de keuze op een RAPP-softijsmachine van NISSEI. “Deze machine is lekker compact, maar levert genoeg capaciteit voor onze zaak.”

Gebruiksgemak voorop

De eerste kennismaking met NISSEI vond plaats op de Horecava. De RAPP-machines vielen op vanwege het gebruiksgemak. “Dankzij het touchscreen kan een leek de was doen. En ook de schoonmaak is heel eenvoudig.”

Daarnaast biedt NISSEI waardevolle ondersteuning om de softijsverkoop nóg makkelijker te maken. “Voor de grote zaken als onderhoud komt NISSEI twee keer per jaar langs,” vertelt Welling. “En als we vragen hebben, is alles heel snel geregeld.”


Softijscoupes en desserts

Om ook in de winter doorloop te hebben, worden veel desserts op de menukaart van Stadscafe Simons ook met softijs gemaakt. Op die manier zorg je in de koudere maanden ook voor de verkoop van softijscreaties. “De aanloop aan het loket is dan natuurlijk minder, maar via onze desserts blijft de softijsverkoop doorgaan,” legt Welling uit. Op het menu staan zowel vrolijke kindercoupes al heerlijke varianten voor volwassenen, zoals een bananencoupe met softijs of een luxe coupe met KitKat en chocoladetopping. Een uitgebreid aanbod waarmee je eenvoudig zorgt voor hoge marges. “Als je softijs inzet als dessert, kun je er heel veel profijt van hebben.”

Dankzij de RAPP-softijsmachine van NISSEI, gaat het maken van deze desserts heel eenvoudig. “De machine is efficiënt, makkelijk in gebruik en je ontvangt goede service,” beaamt Welling. “En ook is de investering vlot terugverdiend.”

Rendabel én betrouwbaar

Dankzij de RAPP-softijsmachine van NISSEI verloopt de bereiding van al die desserts snel en efficiënt. “De machine is efficiënt, makkelijk in gebruik en je ontvangt goede service,” aldus Welling. “Bovendien is de investering vlot terugverdiend.”