Waarom een softijsmachine onmisbaar is in de horeca
Bij cafetaria’s is een softijsmachine bijna de norm, maar ook bij restaurants en andere horecagelegenheden wordt softijs steeds populairder. Met een softijsmachine in jouw zaak voeg je een veelzijdig product toe aan je menu dat populair is bij een breed publiek. Met een softijsmachine in je zaak maak je eenvoudig verrassende desserts die bij kinderen én volwassenen in de smaak vallen.
Doordat softijs snel te bereiden is, kun je deze extra vraag eenvoudig aan. En dat terwijl het een enorm winstgevend product is! De inkoopkosten zijn namelijk laag, terwijl de verkoopprijs van een portie softijs hoger ligt. Softijs is daarom ook in jouw horecazaak een onmisbaar menu item.
Welke softijsmachines zijn geschikt voor de horeca?
Bij de aanschaf van een softijsmachine start de zoektocht vaak online. In zoekmachines kom je ontzettend veel mogelijkheden tegen; van softijsmachines voor thuis tot professionele softijsmachines. Zoek je een softijsmachine voor de horeca, dan kun je het beste op zoek naar een professionele machine met een passende capaciteit. Thuismodellen zijn voor de horeca niet geschikt.
Onder de professionele softijsmachines is echt ook nog volop keuze. Voor kleinere ruimtes kies je bijvoorbeeld het beste voor een tafelmodel softijsmachine, die gewoon op je bar of werkblad past. Wil je een softijsmachine met een hoge capaciteit en veel mogelijkheden, dan kun je kiezen voor een Duo-machine. Hierin passen meerdere smaken softijs.
Met al die opties is het soms lastig een keuze te maken. Daarom laat je je het beste adviseren door een expert op dit gebied. Zo weet je zeker dat je voor een softijsmachine kiest die bij jouw horecaonderneming past.
Belangrijke eigenschappen voor horeca softijsmachines
Bij de zoektocht naar een softijsmachine is het belangrijk om goed voor ogen te hebben waar jouw softijsmachine aan moet voldoen. Houd bij het maken van je keuze bijvoorbeeld rekening met de volgende punten:
- Capaciteit per uur: kies een softijsmachine die past bij jouw verwachte verkoopvolume.
- Smaakopties: met sommige softijsmachines kun je meerdere smaken ijs verkopen, maar denk ook aan meerdere smaken milkshake.
- Energieverbruik: kies voor een energiezuinig model om kosten te besparen.
- Garantie & service: kies voor een leverancier die goede service en garantievoorwaarden biedt.
Hoe duur is een softijsmachine voor de horeca?
De prijs van een softijsmachine voor horecabedrijven kan flink uiteenlopen. De prijs is onder andere afhankelijk van de capaciteit en het formaat van de machine. Ben jij benieuwd wat voor softijsmachine geschikt is voor jouw bedrijf én op welke kosten je kunt rekenen? Bereken de prijs van jouw ideale softijsmachine met behulp van onze experts.
Conclusie
Een softijsmachine voor de horeca is een slimme investering met veel potentieel.
Kies het juiste model dat past bij jouw zaak, en laat je goed adviseren door een expert. Zo haal je het maximale uit je softijsaanbod – en uit je omzet.
Laat je adviseren
Heb jij interesse in een softijsmachine maar twijfel je over het model? Wij helpen je graag.