Een softijsmachine is één van de slimste investeringen die je als horecaondernemer kunt doen. Softijs heeft namelijk een relatief lage kostprijs maar een hoge potentie tot het creëren van meerwaarde. Met een beetje creativiteit maak je van een eenvoudig softijsje in een handomdraai een luxe traktatie waar gasten graag voor omrijden.
De basis: een hoogstaande softijsmachine
Alles begint bij een betrouwbare softijsmachine. Een goede machine zorgt niet alleen voor constante kwaliteit, maar ook voor efficiëntie en snelheid tijdens piekmomenten. Het klassieke vanille softijsje op een knapperige ijshoorn blijft een favoriet, maar de luchtigheid en structuur bepalen het verschil tussen een ‘gewoon lekker’ en een ‘heerlijk’ softijsje.
Met de softijsmachines van NISSEI maak je romig én luchtig softijs van de hoogste kwaliteit. Zo bied jij jouw gasten al snel het beste softijs van de omgeving!
Verras je gasten, verhoog je marge
Steeds meer gasten zoeken beleving en vernieuwing. Ze willen verrast worden met bijzondere smaakcombinaties en instragrammable creaties. Dat biedt kansen voor ondernemers die zich willen onderscheiden. Met de juiste machine én een beetje creativiteit maak je van elk softijsje een winstgevende traktatie.
1. Voeg extra beleving toe met toppings
Eén van de makkelijkste manieren om de marge te verhogen, is door te werken met toppings en garneringen. Klassieke smaken zoals chocolade- en aardbeientopping doen het altijd goed, maar experimenteer ook eens met nieuwe trends. Pistache of zoute caramel, gecombineerd met een crunchy topping, zijn razend populair, zeker onder jongeren die hun ijsje graag delen op social media. Door hierop in te spelen, trek je eenvoudig nieuwe gasten aan die graag iets meer betalen voor jouw creatie.
Bij softijsmachines met twisterfunctie kun je de toppings bovendien door het ijs heen mengen. Zo creëer je verrassende combinaties en geef je je gasten de mogelijkheid om hun eigen smaken samen te stellen. Onze machines zijn verkrijgbaar met twisterlepel als extra optie. Ideaal voor ondernemers die hun aanbod willen uitbreiden.
2. Varieer met ijshoorntjes
IJswafels zijn er in vele soorten en maten. Groot, klein, geperst of gebakken, maar ook met een vrolijk kleurtje. Met een bijzonder ijshoorntje verhoog je niet alleen je marge, maar geef je jouw softijs ook extra beleving mee. Bied naast de klassieke ijshoorn bijvoorbeeld ook een zwarte of rode variant aan. Een zwart of rood hoorntje ziet er extra mooi uit op de foto, en ook hiervoor zijn klanten bereid meer te betalen! En het mooiste? Het kost jou nauwelijks extra werk.
3. Speciaal voor kinderen
Kinderen zijn een belangrijke doelgroep in de ijsbranche. Jouw jongste gasten bepalen vaak óf en waar er softijs wordt gegeten. Zorg daarom dat je alles in huis hebt om deze doelgroep aan te spreken. Met speciale bekers voor kinderen, leuke speeltjes óf vrolijk gekleurde toppings en garneringen. Een unieke kindercreatie verhoogt je marge én maakt de kans groter dat ook de ouders besluiten een softijsje bestellen.
Slim investeren, snel terugverdienen
Softijs is een product met enorm groeipotentieel. Met de juiste presentatie en een betrouwbare machine heb je binnen korte tijd je investering terugverdiend. Of je nu kiest voor een compacte machine voor op de counter of een krachtpatser voor hoge volumes; wij helpen je graag bij het vinden van de ideale oplossing voor jouw onderneming.





